Polityka prywatności

Nasze dane

ultimahost.pl Szeliga sp. j. 90-019 Łódź, Dowborczyków 25
NIP: 9671354758 REGON: 341287109 KRS: 0000423178

ultimahost.pl Szeliga sp. j. – administrator portalu webh.pl nie wykorzystuje portalu do gromadzenia danych osobowych użytkowników w celach innych niż sprzedaż własnych produktów i usług oraz w celu wewnętrznego marketingu i promocji własnych produktów.

Podmioty przetwarzające dane osobowe na etapie zamawiania usługi

Dane wprowadzane w formularzach zamówienia na stronie webh.pl służą jedynie do realizacji procesu zamówienia i są przechowywane wyłącznie w celu zagwarantowania możliwości świadczenia konkretnej zamówionej usługi, chyba że zaznaczono inaczej. W zależności od wybranej formy płatności, dane mogą zostać przekazane do odpowiedniego procesora płatności. Na etapie realizacji zamówienia dane te mogą zostać zatem przekazane do:

PayU S.A. ul. Grunwaldzka 182. 60-166 Poznań. NIP: 779-23-08-495

PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A z siedzibą pod adresem L-1150 w Luksemburgu

Wykorzystanie danych w trakcie użytkowania usługi

Dane wykorzystywane do świadczenia konkretnych usług (takie jak imię, nazwisko, adres email, adres pocztowy i inne) są przechowywane w sposób bezpieczny na naszych serwerach i nie są udostępniane podmiotom zewnętrznym bez potrzeby wynikającej bezpośrednio z konieczności świadczenia usług.

Dane te przechowujemy i przetwarzamy tak długo, jak użytkownik ma zarejestrowane u nas konto i posiada u nas usługi, chyba że przepisy nadrzędne lub obowiązki rozliczeniowe będą nakazywały przetwarzać je przez dłuższy lub krótszy czas.

Przekazujemy Państwa dane tylko wtedy, gdy mamy ku temu odpowiednią podstawę prawną:
- uprawnionym organom państwowym (np. Prokuraturze, Policji, Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, Prezesowi Urzędu Komunikacji Elektronicznej),
podmiotom obsługującym nasze systemy teleinformatyczne lub udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne,
podwykonawcom wspierających nas w wykonywaniu łączącej nas z Państwem umowy, np. w obsłudze korespondencji czy w procesie obsługi Klienta,
podmiotom świadczącym nam usługi doradcze, konsultacyjne, audytowe oraz pomoc prawną, podatkową, rachunkową działającym na nasze zlecenie,
podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską,
podmiotom nabywającym wierzytelności – w razie nieopłacenia przez Państwa naszych rachunków w terminie,
podmiotom, współpracującym z nami przy obsłudze spraw księgowych, podatkowych, prawnych.

Bezpieczeństwo – certyfikat ssl

Strona internetowa webh.pl oraz panel klienta powiązany z tą stroną działają w pełni w oparciu o certyfikaty ssl gwarantujące bezpieczeństwo transmisji od twojego komputera do naszych serwerów. Wpisane przez ciebie dane w formularzach na stronie nie są zatem dostępne dla nikogo, kto nie jest w jakiś sposób powiązany z realizacją zamówienia i płatnością.

Informacja o zmianach w usługach

Sporadycznie wysyłamy do naszych klientów informację o zmianach w naszych usługach oraz o propozycjach na rozbudowę usług dla zapewnienia ich najwyższej jakości. Z otrzymywania tego typu wiadomości możesz się w każdej chwili wypisać kontaktując się z nami. Wiadomości wysyłamy tylko wtedy, gdy jest to niezbędne do świadczenia usługi.

Pliki cookies

Portal webh.pl wykorzystuje pliki „cookies”, które pozwalają na zapamiętanie wybranych informacji o jego użytkownikach i ich preferencjach. Za ich pomocą nie są jednak przetwarzane lub przechowywane dane osobowe, a jedynie informacje pozwalające na:
Dopasowanie portalu do potrzeb użytkowników;
Tworzenie statystyk oglądalności podstron portalu;
Dostosowanie części informacji wyświetlanych w portalu i na stronach partnerskich do zainteresowań użytkownika.

Użytkownik, który nie życzy sobie wykorzystywania plików „cookies” w opisanym powyżej celu, ma możliwość skonfigurowania ustawień wykorzystywanej przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie wspomnianych plików w pamięci komputera. W każdej chwili może również usunąć je ręcznie. W celu zapoznania się ze szczegółową instrukcją postępowania prosimy o odwiedzenie strony internetowej producenta używanej przeglądarki internetowej.

Remarketing i inne narzędzia

Korzystamy w ramach serwisu webh.pl z narzędzi remarketingowych, takich jak Facebook Pixel lub Google Adwords, by kierować do Ciebie reklamy na tym oraz na innych serwisach, które mają zachęcić do powrotu do naszej strony. Rozwiązania te bazują na plikach cookies, zaś ich wyłączenie spowoduje zaprzestanie przetwarzania danych w tym zakresie. W przypadku Facebooka, wyświetlanie reklam na serwisie jest również uzależnione od tego czy jest się w tym serwisie zalogowanym.

Na stronie dostępne są również funkcje społecznościowe, takie jak przyciski służące do udostępniania treści w serwisach społecznościowych, likeboxy, czy też materiały embedowane z serwisów zewnętrznych. Korzystanie z tych funkcji wymaga akceptacji plików cookies podmiotów trzecich, takich jak Facebook czy Google.

Ponadto korzystamy z czatu na stronie w ramach którego również możesz opcjonalnie podać swoje dane osobowe w celu uzyskania określonych informacji. Operatorem czata jest firma tawk.to inc. Z siedzibą w Stanach Zjednoczonych.

Usługi google

Strona webh.pl używa mechanizmów analizy ruchu sieciowego, która została udostępniona przez Google inc. („Google inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA”): Google Analytics, Google Double Click oraz Google Tag Manager. Google Analytics, Google Double Click and Google Tag Manager używają tzw. Plików cookies, które umożliwiają analizę sposobu korzystania ze stron internetowych. Informacje zbieranie przez pliki cookies są w sposób pośredni przekazywane na serwery Google znajdujące się w USA i tam są archiwizowane.

Jeżeli funkcja anonimizacji adresu ip jest włączona podczas korzystania z naszej strony internetowej, adres ip użytkownika jest skracany przez firmę Google i nie jest w żaden sposób przetwarzany - przetwarzany jest wyłącznie jego skrót nie będący daną osobową umożliwiającą identyfikację. Jedynie w wyjątkowych przypadkach pełen adres ip jest wysyłany do serwera google w USA i tam skracany. W ten sposób funkcja anonimizacji adresu ip będzie aktywna na naszej stronie internetowej. Google wykorzystuje przesyłane informacje do analizy korzystania przez użytkowników z naszej strony internetowej, przygotowywania raportów dotyczących korzystania ze strony internetowej i innych usług związanych z korzystaniem z internetu. Adres IP przekazany przez przeglądarkę użytkownika w ramach programu Google Analytics nie jest przechowywany wraz z innymi danymi Google.

Użytkownik ma możliwość zapisywania plików cookie w przeglądarce internetowej. Jednakże w takim przypadku pełne wykorzystanie wszystkich funkcji strony internetowej nie będzie możliwe. Oprócz tego, użytkownik może zablokować zapisywanie danych zebranych przez cookies dotyczących używania strony internetowej (włącznie z adresem IP) i wysyłanie ich do Google, jak również przekazywanie tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę dostępną pod następującym linkiem: dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?HL=pl

Możliwość cofnięcia zgód lub zmiany i usunięcia danych

Masz możliwość w każdej chwili cofnąć wyrażone zgody, zmienić swoje dane, a także przesłać wniosek o ich całkowite usunięcie. Możesz tego dokonać kontaktując się z nami przesyłając nam zgłoszenie w panelu klienta lub wiadomość email z adresu powiązanego z twoim kontem. Pamiętaj, że nie ma możliwości rezygnacji ze zgód (innych niż otrzymywanie informacji o zmianach w usługach) jeżeli posiadasz u nas aktywne usługi. Zgody na przetwarzanie plików cookies możesz ustawić samodzielnie w swojej przeglądarce lub skorzystać z przesłanych wyżej porad.

Masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uważasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy prawa.

Ponadto masz prawo do dostępu do swoich danych oraz do przeniesienie danych do innego administratora danych.

Przetwarzanie danych technologicznych

Firma ultimahost.pl Szeliga sp. j. w pełni respektuje prawo do prywatności i ochrony danych technologicznych. ultimahost.pl Szeliga sp. j. zbiera wyłącznie informacje o wykorzystywaniu niniejszego portalu przez zapisywanie do logów systemowych danych technologicznych, takich jak data połączenia z serwisem oraz adresu ip. Informacje te są wykorzystywane do celów wyłącznie administracyjnych i statystycznych i nie pozwalają na identyfikację pojedynczego użytkownika.

Dane te przechowywane są w specjalnej strefie bezpieczeństwa i mają do nich dostęp tylko i wyłącznie upoważnione osoby związane z portalem webh.pl i zobowiązane do zachowania uzyskanych informacji w tajemnicy. Stosownie do zapisu art. 18 ust. 6 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. O świadczeniu usług drogą elektroniczną (dz. U. Nr 144, poz. 1204), ultimahost.pl Szeliga sp. j. może zostać zobowiązana do wydania informacji zawartych w logach dostępowych (w tym w szczególności numeru ip komputera) organom państwa, uprawnionym na podstawie prawa, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Firma ultimahost.pl Szeliga sp. j. jako administrator portalu webh.pl nie ponosi odpowiedzialności za politykę ochrony prywatności innych stron internetowych, zarówno tych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym na stronach portalu webh.pl, jak i tych, które umieszczają linki do portalu webh.pl.

Powyższe zasady zachowania poufności mogą ulec w przyszłości zmianom. O wszelkich zmianach użytkownicy zostaną zawsze poinformowani z wyprzedzeniem.

Wszelkie pytania i uwagi dotyczące warunków korzystania z portalu webh.pl oraz ochrony prywatności jego użytkowników można przekazać korzystając z danych podanych w zakładce kontakt.